2014. január 26., vasárnap

Értékelés 100. rész Klaroline



Na, hát sziasztok! Mostanában ilyen hosszú bejegyzéseket nem írtam, de úgy gondoltam, hogy ezt muszáj kiírnom magamból most már.
A Vámpírnaplók 100. része… nos előljáróban megjegyezném, hogy nekem eleve nem jön már be az 5. évad. Vannak benne olyan momentumok, amik tetszenek meg hasonló, de egyszerűen már teljesen más, mint az első 4 évad, kiábrándultam belőle, és most már jobban leköt a TO. Ettől függetlenül azért, mindig várom a részt és izgatottan ülöm végig azt a 40 percet, de sose azt kapom vissza teljesen, amit várok. Szinte csak Caroline és Stefan miatt nézem, ők úgy a két kedvenc karakterem.
És most erről a bizonyos 100. epizódról: Őszintén megmondom… csalódás. Annyira beharangozták, hogy mindenki tűkön ült, és már lerágta az összes körmét. Hát nem érte meg. Sok spoilert megosztottak velünk a vetítés napja előtt, amivel még érdekesebbnek, izgalmasabbnak akarták bemutatni. Nálam nem sült el az a bizonyos ÚRISTEN felkiáltás. Kathrine… imádom őt, tényleg igazi túlélő, érdekes karakter, akit utálsz – mert szemét – de imádsz, mert szuper. De már nagyon húzzák ezt a szálat. Damon-Elena-Stefan kapcsolata említésre se méltó, ők vannak, ahogy vannak. A többi szereplőről nem is nyilatkozok, az egész visszatérősdi meg úhh mennyi jó jelenet lesz… a francokat. Úgy összecsapták, hogy csak na. A 4 évad összes rossz epizódjait összeszámítva jobb volt, mint ez. Szerintem. De ez már csak az én személyes véleményem erről a részről, de természetesen kitérek a számomra legfontosabb szálra: Klaroline.



Hát mit mondjak? Először én is vigyorogtam, tapsikoltam, oda meg vissza voltam a jeleneteiktől. Aztán többszöri megnézés után a reakcióm alábbhagyott és azt kérdeztem magamtól, hogy ez meg mi? Ennyi? Ennyi telt tőlük? Megmondom őszintén, ez az egész Klaroline erőltetés volt a részben, azért volt jó az egész, hogy végre lenyugtassák az őrült klaroline rajongókat, befogják a szájukat és végre elvarrják ezt a szálat. Én személy szerint sokkal, de sokkal többet vártam volna ennyinél. Találkoztak, Caroline megint leosztotta, a botrányos viselkedését maximum arra fognám, hogy nyafogott a szex hiány miatt, erre találkozott a hibriddel, aki iránt amúgy is érez valamit és ha már nincs ló, jó a szamár is elv működött. A búcsújelenet, ami szerintem fontos momentum lett volna, ha már így megbonyolították ezzel a kapcsolatukat, szerintem kellett volna. De semmi. Az egész kapcsolatuk egy forró hibrid-vámpír szexszel lezárult. Hát kösz. Ez szerintem felháborító volt, hogy ezt az érdekes furcsa viszonyt, ami közözzük van, ennyivel lezárják.
DE! És most jön az a bizonyos ellenvetés. Régebben lehetett olvasni, hogy az első félévben mármint 2013-ban a TO kezdésekor háttérbe szorult a Klaroline szál, de senki ne higgye, hogy Klaus teljes mértékben elfelejtette volna a lányt. Nos, eddig ebből semmit nem lehetett észre venni, fontosabb dolgai is voltak Klausnak, minthogy tőle több száz kilométerre levő lánnyal foglalkozzon. Minden interjúból azt szűrtem le, hogy terítékre kerül még ez a dolog, de ezzel az epizóddal nekem úgy jött le, hogy vége. (sajnos). És ami még hozzárakok, hogy olyan infót is olvastam, hogy a részben történtek hatással lesznek a következőkre, mármint Caroline-ra. Hogy ez mit jelenthett? Valószinűleg semmi olyasmit, ami engem lázba hozna. Valószínűleg Tylerrel való viszonya kerül ismét felszínre.
És, ha már feljött Tyler. Megjelent másfél epizódra a TO-ban, majd vissza a TVD-be? sok értelme volt komolyan. Tisztára mintha csak azért csinálták volna, hogy SENKI NE FELEDJE EL, HOGY EZ EGY TESTVÉRSOROZAT. Hát pedig a kettő nagyon távol áll egymástól.
Na mindegy, nem is fogok ettől több szót ejteni, én nagyon csalódtam a klaroline szálban, nem ezt vártam, bár nagyon örültem neki, szerintem összecsapott volt, de gratulálok a színészeknek mert tényleg ügyesek voltak. Úgyhogy nem tudom, ti hogy vagytok vele, de örülnék, ha megosztanátok a véleményeteket!!! Talán megtudtok győzni engem is ! HAJRÁ. :D
És a történetről: megmondom nektek, hogy a két sorozat alakulása sokban hatással van a történetre. Ha esetleg a TO-ban, találok egy olyan vonást, momentumot, ami úgy érzem meginspirál, az mindig jó szokott lenni, ahogy a TVD nézése is. Most mondhatnátok, hogy akkor ez a klaroline jelenet aztán egy csomó múzsát potyogtathatott volna nekem, de mivel annyira nem voltam odáig érte, ezért nem így sült el. Ettől függetlenül, én a történetbe úgy alakítom, ahogy én szeretném, megpróbálom úgy alakítani az eseményeket, hogy karakterhű maradjak. (Valószínűleg a Chatben kommentelőnek ez lehetett a problémája, hogy valahol elszúrhattam. Semmi gond ebből, csak kultúráltan is el lehetne ezt mondani.)
Meg is ígértem, ezért igyekszek ma fejezetet hozni, ami izgalmas, pörgős, fordulatos és romantikus is lesz egyben. Szerintem! És ha esetleg már is Klaroline hiányban szenved a TVD után, akkor remélem, hogy a fejezet majd esetleg kielégít titeket! Megpróbálom ma este hozni.
Szóval várom a véleményeket a sorozattal és a történettel kapcsolatban is ! Esetleg valami óhaj, sóhaj kívánság, vagy egyszerűen kikívánkozni való dolog. Kommenteljetek! Puszi és este jelentkezem!

3 megjegyzés:

  1. Szia Ellie!

    Hát nekem most is tetszett a tvd, nem kevésbé mint eddig, de az ami miatt régen igazán szerettem nézni , már rég nincs meg benne, mert neke mindig az jön le, hogy van 40 perc, abból 30 perc delena/stelena attól függ milyen hangulatuk van a készítőknek és utána 10 perc a 300 mellékszereplőre....
    nem tudom, ezért örültem a TO-nak, de komolyan hogy vessenek véget egy olyan párosnak ami után kb 3 éve epekedik a közönség, még tőlük is számalmas szerintem...de mindegy
    bocsi, amúgy hoyg így írok, csak igazán ténylfeg csalódás volt ez a rész.
    xo xo

    VálaszTörlés
  2. Drága ellie!
    Ehhez nincs sok hozzáfűzni valóm: Egyetértek. Maximálisan, minden szóval.

    VálaszTörlés
  3. Szia !
    Nagyrészt egyetértek veled,úgy beharangozták, hogy milyen izgalmas lesz, de engem egyre kevésbé érdekel, a TO sokkal izgalmasabb. Ez a szerelmi hűáromszög eleinte érdekes volt, de túl sokáig húzták. A régi szereplőket pedig épp hogy egy pillanatra mutatták meg, szinte nem is volt értelme. A Klaroline jelenetnek nagyon örültem, bár én is többet vártam, de legalább kaptunk valamit, és remélem ez a soha többé értelmét veszti, mert ami történt köztük megváltoztathatja a dolgokat. / És ha Klaus nem is jön ide, Car mehet NO-ba.
    Azért kíváncsi leszek a következő részre, gondolom kiderül majd ez is, és Car megkapja a magáét.

    Mira

    VálaszTörlés